logo_alicefondslogo_alicefonds

Nieuws

Volg ons nu ook op Facebook

Je kan de allerlaatste nieuws, weetjes en gebeurtenissen over het Alice Fonds voortaan ook volgen op Facebook.

Via deze link vind je alle info.

Music For Life

Alice Fonds heeft op 8 december kerstdecoratie, kerstspeelgoed ten voordele van Music For Life verkocht. Je kan onze zakken van het Alice Fonds nog steeds sponsoren.
Via deze link vind je meer info.

Argo reclame sponsort

Argo Reclame uit Lokeren besliste ons nieuw project te steunen. Ze leveren en bedrukken onze katoenen draagtassen met ons logo.

Via deze link vind je meer info.

De laatste quiz van 2014

Meyrem Almaci van Groen heeft Alice Fonds vzw als goed doel in de laarste quiz van 2014 gekozen en mocht de finale meespelen. Dit leverde ons een heel mooi bedrag op. Meer info vind je hier.

Fietsen voor het Alice Fonds

Op 21 juni 2014 beklimmen 105 fietsers van het UZA en de gemeente Edegem samen de Mont Ventoux. Jij kan ook je steentje bijdragen door de fietsers te sponsoren. Via deze link vind je meer info.

Prematuren dag

Op 17 november is het de "internationale dag van de prematuur". Onze 3 Antwerpse ziekenhuizen doen mee met dit nieuwe initiatief.
Meer info vind je op het VVOC en via deze link.

Paaseitjesverkoop

De verkoop van paaseitjes en paasartikelen gaat door op woensdag 18 maart 2015 in het ziekenhuis UZA van 10 tot 18u.
Trefin onze leverancier willen we langs deze weg ook bedanken.

Dossier HUMO

In Humo van 13 & 20/1 2009: dossier prematuren. Meer info

Boek

Vroeger dan verwacht
In 2011 bracht de VVOC samen met het Nicolasfonds, verbonden aan de neonatale dienst van UZ Leuven, en uitgeverij Clavis het kinderboekje "Vroeger dan verwacht" uit.
Lees verder
Veel Geluk, Freddy
Het Boek voor GROTE Broers en Zussen van Heel Kleine Baby's.

In dit prentenboek voor kinderen van 3 tot 7 jaar vertelt het verhaal van kuikentje Freddy. Lees verder
MAG HET IETS MEER ZIJN ?
Dagboek voor mijn prematuurtje
Petra De Pauw - uitgeverij van Halewijck EAN-code: 9789056178475

Dit is het dagboek van de mama van Billie. Het verhaal begint op vakantie waar ze op 20 weken vruchtwater verliest. Lees verder

ALICE FONDS vzw

Ontstaan - wie zijn we, wat doen we ?

Vzw Alice Fonds is een tiental jaren geleden opgericht door de heer en mevrouw Ryan. Dit Brits echtpaar vertoefde in België toen hun dochtertje werd geboren. Alice was een prematuurtje en verbleef lange tijd op de afdeling intensieve Neonatale zorgen van het UZA in Edegem. Het ging niet zo goed met haar.

De Ryans' ondervonden dat de kosten voor de verzorging van een te vroeg geboren baby flink kunnen oplopen. Dat geldt trouwens ook voor een kindje met gezondsheidsproblemen vanaf de geboorte. Vooral jonge ouders of ouders met een lager inkomen ondervinden daar de gevolgen van. Zij kunnen hun baby thuis niet altijd verzorgen zoals ze zouden willen. Soms moet hun kindje langer in het ziekenhuis of in een aangepaste instelling verblijven omdat de ouders zich de aankoop van een noodzakelijk verzorgingstoestel niet kunnen permiteren.

De Ryans' besloten een fonds op te richten en ze noemden het naar hun inmiddels overleden dochterje. Via allerlei initiatieven zoals de verkoop van Paaseitjes of Kerstkaarten zamelt het Alice Fonds geld in. Dat besteedt het fonds bijvoorbeeld aan de aankoop van toestellen voor thuisverzorging, maar ze koopt er ook verzorgingsproducten mee. In sommige gevallen verleent het fonds financiële steun. Die tussenkomt is niet bedoeld om fakturen te betalen (zoals die van het ziekenhuis bijvoorbeeld), maar dient om de verzorging van hun kindje thuis te helpen betalen.

Alice Fonds werd 'geboren' in het Universitair Ziekenhuis in Edegem, maar inmiddels hebben ook sympathisanten van Sint Augustinus in Wilrijk en het Middelheim Ziekenhuis in Antwerpen zich aangesloten. Daar zijn we blij om, want de noden waarvoor het Alice Fonds opkomt, blijven uiteraard niet tot één ziekenhuis beperkt.

De Ryans' zijn een paar jaar geleden naar Canada uitgeweken. Toen hebben de medestanders van het eerste uur de fakkel overgenomen. Zoals gezegd is het team inmiddels verbreed, maar we zoeken toch nog altijd sympathisanten met het hart op de juiste plaats. Zij kunnen ons helpen bij het organiseren van initiatieven of gewoon door de handen uit de mouwen te steken bij evenementen.

Geïnteresseerd? Geef ons een seintje.