logo_alicefondslogo_alicefonds

Nieuws

Volg ons nu ook op Facebook

Je kan de allerlaatste nieuws, weetjes en gebeurtenissen over het Alice Fonds voortaan ook volgen op Facebook.

Via deze link vind je alle info.

Music For Life

Alice Fonds heeft op 8 december kerstdecoratie, kerstspeelgoed ten voordele van Music For Life verkocht. Je kan onze zakken van het Alice Fonds nog steeds sponsoren.
Via deze link vind je meer info.

Argo reclame sponsort

Argo Reclame uit Lokeren besliste ons nieuw project te steunen. Ze leveren en bedrukken onze katoenen draagtassen met ons logo.

Via deze link vind je meer info.

De laatste quiz van 2014

Meyrem Almaci van Groen heeft Alice Fonds vzw als goed doel in de laarste quiz van 2014 gekozen en mocht de finale meespelen. Dit leverde ons een heel mooi bedrag op. Meer info vind je hier.

Fietsen voor het Alice Fonds

Op 21 juni 2014 beklimmen 105 fietsers van het UZA en de gemeente Edegem samen de Mont Ventoux. Jij kan ook je steentje bijdragen door de fietsers te sponsoren. Via deze link vind je meer info.

Prematuren dag

Op 17 november is het de "internationale dag van de prematuur". Onze 3 Antwerpse ziekenhuizen doen mee met dit nieuwe initiatief.
Meer info vind je op het VVOC en via deze link.

Paaseitjesverkoop

De verkoop van paaseitjes en paasartikelen gaat door op woensdag 18 maart 2015 in het ziekenhuis UZA van 10 tot 18u.
Trefin onze leverancier willen we langs deze weg ook bedanken.

Dossier HUMO

In Humo van 13 & 20/1 2009: dossier prematuren. Meer info

Boek

Vroeger dan verwacht
In 2011 bracht de VVOC samen met het Nicolasfonds, verbonden aan de neonatale dienst van UZ Leuven, en uitgeverij Clavis het kinderboekje "Vroeger dan verwacht" uit.
Lees verder
Veel Geluk, Freddy
Het Boek voor GROTE Broers en Zussen van Heel Kleine Baby's.

In dit prentenboek voor kinderen van 3 tot 7 jaar vertelt het verhaal van kuikentje Freddy. Lees verder
MAG HET IETS MEER ZIJN ?
Dagboek voor mijn prematuurtje
Petra De Pauw - uitgeverij van Halewijck EAN-code: 9789056178475

Dit is het dagboek van de mama van Billie. Het verhaal begint op vakantie waar ze op 20 weken vruchtwater verliest. Lees verder

ALICE FONDS vzw

Tussenkomsten - Financieel

 • Onze sponsors voor het Alice Fonds concert willen we hier vermelden:

  Hoofdsponsor Nutricia: Klik hier voor een grotere afbeelding.
  Chiesi
  VVOC

  Pianomobil
  Paradisio
  Tuur Prematuur

 • Onze zakken van het Alice Fonds (ZAF) zijn gevuld en gesponsord door Argo Reclame, Babylonia, Modecoupon, Tuur Prematuur, Paradisio en Galenco.

  Zak Alice Fonds

  Klik hier voor een grotere afbeelding.

 • Voor ons nieuwe project dat we tijdens Music for Life 2015 gaan lanceren kregen we sponsoring van Argo Reclame uit Lokeren bij het leveren en bedrukken van onze katoenen draagtassen met ons logo.

  Argo Reclame uit Lokeren

 • Op 8 januari 2015 heeft Meyrem Almaci de finale gespeeld van het één programma de laatste quiz van 2014. We supporterden met enkele bestuursleden tijdens de opnames en zagen hoe ze nog een mooie som bijeenspeelde voor Alice Fonds vzw.

  de laatste quiz

 • Op 15 oktober heeft Stephanie Planckaert met haar zoontje het VTM programma 'Kleine Ster, grote ster' gewonnen en heeft het Alice Fonds als goed doel gekozen. Dank je wel voor deze steunverlening en naambekendheid.

 • Op 21 juni 2014 beklimmen 105 fietsers van het UZA en de gemeente Edegem samen de Mont Ventoux. Dat doen ze voor hun plezier, maar ook om geld in te zamelen voor een goed doel. Zij kozen voor een initiatief dat ontstaan is in het UZA: het Alice Fonds, dat financiële steun biedt aan ouders van te vroeg geboren kindjes. Jij kan ook je steentje bijdragen door de fietsers te sponsoren!

  Hoe sponsoren?

  Je kan de fietsers op verschillende manieren sponsoren:

  1) Ik steun één specifieke fietser:
  Stort je bijdrage op rekeningnummer BE31 0010 8931 5555 van het UZA met de mededeling '21BZK20 + naam van de fietser'.

  2) Ik steun het initiatief:
  Stort je bijdrage op rekeningnummer BE31 0010 8931 5555 van het UZA met de mededeling '21BZK20'.

  3)Ik stort een fiscaal aftrekbare bijdrage (vanaf 40 Euro)
  Voor een bijdrage van 40 Euro of meer zal een fiscaal attest worden afgeleverd. Dit attest kan je inbrengen bij je belastingsaangifte van het daaropvolgende jaar. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE31 0010 8931 5555 van het UZA met de mededeling 'GIFT-21BZK20' of 'GIFT-21BZK20 + naam van de fietser'.

  Hieronder het resultaat van dit prachtige initiatief!

  Overhandiging checque Mont Ventoux

 • We danken de firma Nestlé voor de gulle schenking.

 • We danken het steunfonds GZA voor de 2 milde schenkingen in 2012 en 2013.

 • Op zaterdag 1 september 2012 organiseerde Young Golfers in golfclub 3 Eycken te Edegem een 'Bring A Friend' tornooi waarvan de opbrengst aan het Alice Fonds werd geschonken. Hartelijk dank aan Yoka en Ward voor de schitterende organisatie.

  Young Golfers Young Golfers Young Golfers

 • Jumping Leemputten uit Weelde richtte op zaterdag 16 juni voor de 4de maal een jumpingtornooi in met integrale opbrengst voor het Alice Fonds. Alweer een prachtig initiatief.

  Jumping Leemputten

 • De Provinciale Adviesraad Antwerpen van Cera besliste principieel om ons project te steunen met een financiële tussenkomst van 5000 euro.
  Hiermee worden twee saturatiemeters en sensorprobes aangekocht.

  Logo Cera Projecten

 • Op zondag 7 augustus 2011 vond in Retie een sponsoractie met badeendjes plaats ten voordele van speelboerderij "De oude stal". Sponsor voor 2,50 euro een eend. Wint je eend? Dan krijg je 50 euro.

 • Meyrem Almaci won de radio 1-kwis "Dubbelcheck" en schenkt ons daardoor 500 EUR. Herbeluister deze uitzending via de volgende link.

 • Op 30 mei 2010 tussen 12 en 13u vertegenwoordigde Nic Bathazar het Alice Fonds op Radio 2 in het programma "quizt't". Herbeluister deze uitzending via de volgende link.

 • Het IT-bedrijfOracleuit Vilvoorde schonk ons 76 filmtickets als sponsoring bij de paaseitjes- en truffelsverkoop in de Antwerpse ziekenhuizen.

 • Op 5 maart 2008 overhandigde de service-club de Ronde Tafel uit Herentals een cheque van 3000 euro aan het Alice Fonds. De overhandiging vond plaats tijdens de info-avond in het UZA.

  uitreiking_ronde_tafel_Herentals

 • In juli 2007 overhandigde de jongeren-serviceclub Rotaract Waasland een cheque van 1200 euro aan het Alice Fonds. De overhandiging vond plaats aan de Hulstbaan in Sinaai, ten huize van een extreem-prematuur geboren jongetje Frederik. Het geld werd gebruikt voor de aankoop van een aspiratietoestel dat het Alice Fonds uitleent aan hulpbehoevende ouders.

  uitreiking_Rotaract